Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΨυγείου

Συνδυάστε λεμόνι με κρέμα για ένα απίθανο μπισκοτογλυκό

1 Mins read

Συνδυάστε λεμόνι με κρέμα για ένα απίθανο μπισκοτογλυκό

mitsa

Υλικά

  • 10 γρ ζελατίνη

  • 400 ml γάλα

  • 1 ζαχαρούχο γάλα

  • 3 κρόκους αυγών

  • 2 βανίλιες

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

  • 2 πακέτα μπισκότα γεμιστά

  • 100 ml γάλα

  • 400 ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό.
2
Βράζουμε το γάλα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και τους κρόκους.
3
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την ζελατίνη, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού.
4
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το βάζουμε για τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο.
5
Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα μπικότα.
6
Απλώνουμε τα μισά σε βαθύ ταψί 35 x 23 εκατοστών, ρίχνουμε 100 ml γάλα ή λιωμένο βούτυρο και τα στρώνουμε.
7
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
8
Προσθέτουμε την κρύα κρέμα και χτυπάμε να αφρατέψει.
9
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
10
Πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα θριμματισμένα μπισκότα και βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
11
Προαιρετικά διακοσμούμε με λίγη από την κρέμα που έχουμε κρατήσει.