Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Συνταγή για Mπεκρή μεζέ

mitsa

Υλικά

  • 500 γρ χοιρινό χτένι

  • 1 κρεμμύδι

  • Πολύχρωμες πιπεριές

  • 250 ml κόκκινο κρασί

  • 100 ml σάλτσα

  • Μπαχάρι-Πιπέρι

  • Ρίγανη-Κύμινο

  • Αλάτι-Μπούκοβο

  • Καπνιστή πάπρικα

Οδηγίες

1
Θωρακίζουμε το κρέας, που είναι σε κομμάτια, σε καυτό ελαιόλαδο.
2
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το κομμένο κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε να ροδίσει.
3
Βάζουμε τις πολύχρωμες πιπεριές που έχουμε κόψει σε μπαστούνια και τις αφήνουμε λίγο να μαλακώσουν.
4
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για 5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
5
Προσθέτουμε την σάλτσα, το μπαχάρι, κόκκους από πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη, κύμινο, μπούκοβο και ανακατεύουμε.
6
Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι που να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.