Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Συνταγή για Mπεκρή μεζέ
mitsa
Υλικά
500 γρ χοιρινό χτένι
1 κρεμμύδι
Πολύχρωμες πιπεριές
250 ml κόκκινο κρασί
100 ml σάλτσα
Μπαχάρι-Πιπέρι
Ρίγανη-Κύμινο
Αλάτι-Μπούκοβο
Καπνιστή πάπρικα
Οδηγίες
1
Θωρακίζουμε το κρέας, που είναι σε κομμάτια, σε καυτό ελαιόλαδο.
2
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το κομμένο κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε να ροδίσει.
3
Βάζουμε τις πολύχρωμες πιπεριές που έχουμε κόψει σε μπαστούνια και τις αφήνουμε λίγο να μαλακώσουν.
4
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για 5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
5
Προσθέτουμε την σάλτσα, το μπαχάρι, κόκκους από πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη, κύμινο, μπούκοβο και ανακατεύουμε.
6
Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι που να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.