Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Βράζουμε για 5 λεπτά την ζάχαρη με το νερό, την κανέλα και το γαρίφαλο.
  2. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το μέλι.
  3. Διαλύουμε την ζάχαρη στο ελαιόλαδο.
  4. Στον χυμό πορτοκαλιού βάζουμε την σόδα και ανακατεύουμε να αφρίσει.
  5. Τα ρίχνουμε στο λάδι και ανακατεύουμε.
  6. Αρωματίζουμε με την κανέλα, το γαρίφαλο, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  7. Βάζουμε το σιμιγδάλι, το μπέικιν, το μισό αλεύρι και δουλεύουμε.
  8. Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
  9. Πλάθουμε μελομακάρονα και δίνουμε σχήμα με ένα πιρούνι όπως σας δείχνουμε.
  10. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
  11. Αν θέλουμε τα μελομακάρονά μας να είναι μαλακά, όσο είναι καυτά τα σιροπιάζουμε σε κρύο σιρόπι.
  12. Αν τα θέλουμε ελαφρώς τραγανά σιροπιάζουμε τα χλιαρά μελομακάρονα σε κρύο σιρόπι.
  13. Αν θέλουμε να είναι τραγανά τα σιροπιάζουμε όταν κρυώσουν με κρύο σιρόπι.
  14. Τα σερβίρουμε μετά από 12 ώρες με καρύδια.