Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τα πιο αφράτα κασεροπιτάκια που έχετε δοκιμάσει

mitsa

Υλικά

  • Περίπου 800 γρ αλεύρι

  • 250 ml γάλα

  • 250 ml νερό

  • 100 ml σπορέλαιο

  • 100 γρ μαργαρίνη

  • 1 αυγό

  • 1 φακελάκι μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • Λίγο αλάτι

  • Κασέρι

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το νερό, το σπορέλαιο, την λιωμένη μαργαρίνη, το αυγό και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το μισό περίπου αλεύρι.
4
Προσθέτουμε αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
6
Όταν φουσκώσει την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε φύλλο σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια.
7
Την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και τα ανοίγουμε ελαφρώς.
8
Τοποθετούμε μπαστουνάκια από κασέρι και τυλίγουμε.
9
Μπορούμε να τα αφήσουμε όπως είναι ή να περάσουμε από καραμελωμένο νερό και σουσάμι. (TIP: Σε ένα κατσαρολάκι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, καραμελώνουμε 80 γραμμάρια ζάχαρη και όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε 500 ml ζεστό νερό. Δουλεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί η καραμέλα).
10
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.