Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Uncategorized

Τάρτα με μήλο

1 Mins read

Τάρτα με μήλο

mitsa

Οδηγίες

1
150 γρ. αλεύρι
2
30 γρ. νερό
3
1 κ.σ. ζάχαρη
4
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
5
λίγο αλάτι
6
1 αυγό

Υλικά για τη γέμιση

7
2 μήλα
8
λίγο χυμό λεμονιού
9
100 γρ. μαρμελάδα μήλο + λίγη ακόμα για το τέλος

Εκτέλεση

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μίξερ ή ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη.
  • Σε μια ταρτιέρα ή μια φόρμα, απλώνουμε τη ζύμη προσεκτικά, έτσι ώστε όσο γίνεται το πάχος της να είναι το ίδιο παντού.
  • Προσθέτουμε τα 100 γραμμάρια της μαρμελάδας πάνω από τη ζύμη.
  • Στη συνέχεια, κόβουμε ένα μήλο στη μέση, έχοντας βγάλει τα κουκούτσια και κόβουμε μικρά κομμάτια όπως στη φωτογραφία παρακάτω.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200º C.
  • Τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της ταρτιέρας μέχρι να γεμίσει.
  • Ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού σε όλα τα κομμάτια μήλου.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200º C και αμέσως μετά χαμηλώνουμε στους 160º C και συνεχίζουμε να ψήνουμε για περίπου 20 ακόμη λεπτά.
  • Τέλος, αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και αλείφουμε με λίγη ακόμη μαρεμλάδα, τα κομμάτια μήλου. Πηγή: Γλυκό Αλμυρό