Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Πλένουμε καλά τα μήλα (5-6 ανάλογα με το μέγεθος) και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες με το μαχαίρι ή το μαντολίνο.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε νερό, χυμό λεμονιού και ρίχνουμε τις φέτες μήλου για να μην μαυρίσουν.
  3. Σιρόπι
  4. Σε ένα τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη, το νερό, την βανίλια και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
  5. Όταν αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε λίγες λίγες τις φέτες μήλου.
  6. Τις αφήνουμε για λίγο να μαλακώσουν και τις σουρώνουμε για 30 λεπτά να φύγουν όλα τα υγρά.
  7. Βάση
  8. Ανακατεύουμε καλά την άχνη μαζί με το βούτυρο και στην συνέχεια προσθέτουμε τον κρόκο αυγού, το γάλα, την κανέλα και αλεύρι όσο πάρει.
  9. Θα καταλάβουμε ότι το ζυμάρι είναι έτοιμο όταν ξεκολλάει από τα χέρια μας.
  10. Το τυλίγουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
  11. Κρέμα
  12. Βάζουμε το μισό γάλα να βράσει μαζί με την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Στο άλλο μισό κρύο γάλα διαλύουμε το αλεύρι και το κάστερ πάουντερ.
  13. Όταν αρχίσει να βράζει ενώνουμε τα δύο μείγματα (αν θέλουμε βάζουμε και 1 βανίλια) και ανακατεύουμε μέχρι που να αρχίσει να πήζει.
  14. Την κατεβάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
  15. Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο αλευρώνουμε την επιφάνεια που θα δουλέψουμε και το ανοίγουμε σε φύλλο.
  16. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και τοποθετούμε το φύλλο. Το στρώνουμε καλά με τα χέρια μας και με ένα μαχαίρι κόβουμε το ζυμάρι που προεξέχει.
  17. Με ένα πιρούνι τρυπάμε πολλές φορές το φύλλο και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
  18. Το αφήνουμε να κρυώσει και στρώνουμε πάνω του την κρύα κρέμα.
  19. Παίρνουμε δύο δυό τις φέτες από το μήλο και τις τυλίγουμε σε σχήμα τριαντάφυλλο.
  20. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τριαντάφυλλα μήλου και βάζουμε την τάρτα για 2-3 ώρες στο ψυγείο για να σφίξει.