Οδηγίες
0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν- Πλένουμε καλά τα μήλα (5-6 ανάλογα με το μέγεθος) και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες με το μαχαίρι ή το μαντολίνο.
- Σε ένα μπολ βάζουμε νερό, χυμό λεμονιού και ρίχνουμε τις φέτες μήλου για να μην μαυρίσουν.
- Σιρόπι
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη, το νερό, την βανίλια και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
- Όταν αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε λίγες λίγες τις φέτες μήλου.
- Τις αφήνουμε για λίγο να μαλακώσουν και τις σουρώνουμε για 30 λεπτά να φύγουν όλα τα υγρά.
- Βάση
- Ανακατεύουμε καλά την άχνη μαζί με το βούτυρο και στην συνέχεια προσθέτουμε τον κρόκο αυγού, το γάλα, την κανέλα και αλεύρι όσο πάρει.
- Θα καταλάβουμε ότι το ζυμάρι είναι έτοιμο όταν ξεκολλάει από τα χέρια μας.
- Το τυλίγουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
- Κρέμα
- Βάζουμε το μισό γάλα να βράσει μαζί με την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Στο άλλο μισό κρύο γάλα διαλύουμε το αλεύρι και το κάστερ πάουντερ.
- Όταν αρχίσει να βράζει ενώνουμε τα δύο μείγματα (αν θέλουμε βάζουμε και 1 βανίλια) και ανακατεύουμε μέχρι που να αρχίσει να πήζει.
- Την κατεβάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο αλευρώνουμε την επιφάνεια που θα δουλέψουμε και το ανοίγουμε σε φύλλο.
- Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και τοποθετούμε το φύλλο. Το στρώνουμε καλά με τα χέρια μας και με ένα μαχαίρι κόβουμε το ζυμάρι που προεξέχει.
- Με ένα πιρούνι τρυπάμε πολλές φορές το φύλλο και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και στρώνουμε πάνω του την κρύα κρέμα.
- Παίρνουμε δύο δυό τις φέτες από το μήλο και τις τυλίγουμε σε σχήμα τριαντάφυλλο.
- Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τριαντάφυλλα μήλου και βάζουμε την τάρτα για 2-3 ώρες στο ψυγείο για να σφίξει.
Πρόσφατα σχόλια