Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Κις λορέν λαχανικών (Quiche Lorraine)

mitsa

Υλικά

  • 4 μεγάλα καρότα

  • 1 κρεμμύδι

  • 1 πιπεριά

  • 1 κουταλάκι κύμινο

  • 1 κουταλιά μουστάρδα

  • Ρίγανη-Θυμάρι

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • 250 ml κρέμα γάλακτος

  • 3 αυγά

  • Ζύμη

  • 250 γρ αλεύρι

  • 125 γρ βούτυρο

  • 1 κρόκο αυγού

  • 50 ml νερό

  • Λίγο αλάτι

Οδηγίες

1
Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα.
2
Σε καυτό ελαιόλαδο σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
3
Όταν ροδίσει σοτάρουμε τα καρότα και όταν αλλάξουν χρώμα προσθέτουμε την πιπεριά.
4
Αφήνουμε να μαλακώσει και αρωματίζουμε με θυμάρι, ρίγανη, κύμινο, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
5
Σε ένα σκεύος βάζουμε τα 2/3 από αλεύρι μαζί με το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
6
Δουλεύουμε με τα χέρια μας να πάρει υφή από ψίχουλα.
7
Προσθέτουμε τον κρόκο, το νερό και ανακατεύουμε καλά.
8
Βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι και δουλεύουμε να γίνει ζύμη.
9
Την ανοίγουμε σε φύλλο και την απλώνουμε σε ταρτιέρα 26 cm.
10
Με την βοήθεια ενός μαχαιριού καθαρίζουμε τις άκρες και την τρυπάμε με ένα πιρούνι.
11
Αναμειγνύουμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά.
12
Απλώνουμε την κρύα γέμιση και περιχύνουμε το μείγμα με την κρέμα.
13
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι που η ζύμη να ροδίσει.