Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ταρτάκια

mitsa

Υλικά

  • Κρέμα

  • 640 ml γάλα

  • 1 μεγάλο αυγό

  • 50 γρ νισεστέ

  • 70 γρ ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • Ζύμη

  • 200 γρ αλεύρι

  • 50 γρ ζάχαρη

  • 115 γρ ανάλατο βούτυρο

  • 1 αυγό

  • Λίγο αλάτι

  • 10 γρ ζελατίνη σε σκόνη

  • 300 ml νερό

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Όταν είναι έτοιμα βάζουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
3
Στο αλεύρι βάζουμε λίγο αλάτι και ενώνουμε τα δύο μείγματα. Όταν γίνει ζύμη την καλύπτουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
4
Βάζουμε το μισό γάλα να βράσει και αναμειγνύουμε την ζάχαρη με το νισεστέ. Στο υπόλοιπο γάλα χτυπάμε το αυγό και ενσωματώνουμε το μείγμα με το νισεστέ.
5
Μόλις το γάλα πάρει θερμοκρασία ενώνουμε τα μείγματα και ανακατεύουμε μέχρι που η κρέμα να πήξει.
6
Τέλος αρωματίζουμε με βανίλια και την αφήνουμε να κρυώσει.
7
Βουτυρώνουμε καλά τα φορμάκια μας και αλευρώνουμε την επιφάνεια που θα δουλέψουμε.
8
Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και κόβουμε στο μέγεθος από τα φορμάκια μας.
9
Βάζουμε την ζύμη στα φορμάκια και της δίνουμε σχήμα. Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε με βάρος. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι που να ροδίσουν.
10
Όταν κρυώσουν τα ξεφορμάρουμε, τα γεμίζουμε με την κρέμα που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και διακοσμούμε με φρούτα της επιλογής μας.
11
Στην ζελατίνη βάζουμε λίγο κρύο νερό να φουσκώσει και την διαλύουμε σε καυτό νερό.
12
Όταν κρυώσει περνάμε τα ταρτάκια μας και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.