Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΖύμες

Τέτοιο τυρόψωμο δεν έχετε φάει ξανά

1 Mins read

Τέτοιο τυρόψωμο δεν έχετε φάει ξανά

mitsa

Υλικά

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 400 ml γάλα

  • 2 κουταλιές λάδι

  • 2 αυγά

  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • 750 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • Λίγο αλάτι

  • Λίγο βούτυρο

  • 200 γρ φέτα

  • 2 ασπράδια αυγών

  • Κρόκο αυγού

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το λάδι, τα αυγά, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε το μισό αλεύρρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Τη βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
6
Όταν είναι έτοιμη την δουλεύουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 3 μέρη.
7
Τα ανοίγουμε σε στενόμακρα φύλλα.
8
Βουτυρώνουμε το ένα φύλλο με λιωμένο βούτυρο και βάζουμε ένα φύλλο από πάνω.
9
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και με το άλλο φύλλο.
10
Τα ανοίγουμε όλα μαζί σε ένα μεγάλο στενόμακρο φύλλο.
11
Κόβουμε λωρίδες και από τις δυό πλευρές αφήνοντας ένα κενό στην μέση.
12
Στο κενό απλώνουμε την σπασμένη φέτα που έχουμε ενσωματώσει τα ασπράδια.
13
Πλέκουμε όπως σας δείχνουμε στο βίντεο και την τοποθετούμε σε ταψί 28 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί και πυρίμαχο σκεύος στο κέντρο.
14
Αλείφουμε με τους κρόκους που έχουμε κρατίσει και προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι.
15
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.