Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τετράχρωμο ρολό

mitsa

Υλικά

  • 15 φύλλα κρούστας

  • Σπορέλαιο

  • Γέμιση πατάτας

  • 3 μεγάλες πατάτες

  • ½ κρεμμύδι

  • 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά

  • Ρίγανη

  • Γέμιση σπανάκι

  • 250 γρ. σπανάκι

  • ½ κρεμμύδι

  • 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά

  • Ρίγανη

  • Γέμιση καρότο

  • 3 καρότα

  • Αλάτι

  • Γέμιση κιμά

  • 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

  • ½ κρεμμύδι

  • 2 κουταλιές σάλτσα ντομάτας

  • Ρίγανη

  • 1 κουταλάκι πάπρικα καπνιστή

Οδηγίες

1
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Όταν ροδίσει προσθέτουμε τον κιμά και όταν αλλάξει χρώμα και χάσει τα υγρά του προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας.
2
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
3
Περνάμε τις βρασμένες πατάτες από τον τρίφτη και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο και τσιγαρισμένο κρεμμύδι.
4
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την ρίγανη, την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.
5
Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη και τα βάζουμε να μαραθούν στο τηγάνι μαζί με το αλάτι για 5-10 λεπτά. Κόβουμε το πλυμένο σπανάκι σε χοντρά κομμάτια.
6
Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το σπανάκι.
7
Όταν πέσει ο όγκος του προσθέτουμε αλάτι, πάπρικα, ρίγανη και ανακατεύουμε.
8
Αλείφουμε 3 φύλλα με σπορέλαιο, διπλώνουμε την μία άκρη περίπου 10 εκατοστά, την αλείφουμε με σπορέλαιο και απλώνουμε κατά μήκος την κρύα γέμιση.
9
Τυλίγουμε με προσοχή και πριν κλείσουμε αλείφουμε την άκρη με σπορέλαιο. Προσπαθούμε το ρολό μας να είναι σφιχτό και καλά κλεισμένο.
10
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για κάθε ρολό – γέμιση.
11
Όταν είναι έτοιμα ετοιμάζουμε ακόμα 3 φύλλα με σπορέλαιο και τοποθετούμε ανα διάδες και το ένα πάνω στο άλλο τα ρολά, ενώ έχουμε αφήσει απόσταση περίπου 10 εκατοστών από την άκρη των φύλλων.
12
Τυλίγουμε σφιχτά, καλύπτουμε το μεγάλο ρολό με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
13
Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες, τις βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αλείφουμε με κρόκο αυγού και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.