Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚέικ

Θρεπτικό κέικ με ελαιόλαδο και γιαούρτι, χωρίς βούτυρο

1 Mins read

Θρεπτικό κέικ με ελαιόλαδο και γιαούρτι, χωρίς βούτυρο

mitsa

Υλικά

  • 4 αυγά

  • Λίγο αλάτι

  • 150 γρ μαύρη ζάχαρη

  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • 100 ml ελαιόλαδο

  • 50 ml κονιάκ

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • 2 βανίλιες

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 100 γρ καλαμποκάλευρο

  • 150 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 μπείκιν

Οδηγίες

1
Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
2
Στα ασπράδια βάζουμε λίγο αλάτι και χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα.
3
Στους κρόκους ρίχνουμε την ζάχαρη και χτυπάμε να αφρατέψουν.
4
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το κονιάκ και ανακατεύουμε.
5
Αρωματίζουμε με την κανέλα, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
6
Κοσκινίζουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το μπέικιν και δουλεύουμε να γίνουν σφηχτή ζύμη.
7
Ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα στην ζύμη.
8
Την απλώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ 26 εκατοστών.
9
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
10
Ελέγχουμε με μία οδοντογκυφύδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
11
Σερβίρουμε με μέλι και καρύδια.