Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τιραμισού

mitsa

Υλικά

  • 400 γρ. σαβαγιάρ

  • 250 ml κρέμα γάλακτος

  • 400 γρ. τυρί κρέμα

  • 4 κουταλιές ζάχαρη

  • 3 αυγά

  • Σιρόπι

  • 3 κουταλιές στιγμιαίο καφέ

  • 4 κουταλιές ζάχαρη

  • ½ ποτήρι κονιάκ

Οδηγίες

1
Για να κάνουμε το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
2
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Στα ασπράδια βάζουμε λίγο αλάτι και τα χτυπάμε να γίνουν σφιχτή μαρέγκα, ενώ στους κρόκους ρίχνουμε την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι που να αφρατέψουν.
3
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και προσθέτουμε την μαρέγκα, τους κρόκους και το τυρί κρέμα.
4
Ανακατεύουμε πολύ καλά, αλλά προσέχουμε η κρέμα μας να μείνει αφράτη.
5
Όταν το σιρόπι κρυώσει βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ για 2-3 δευτερόλεπτα και κάνουμε μία στρώση στο σκεύος μας.
6
Όταν τελειώσουμε ρίχνουμε και στρώνουμε την μισή κρέμα.
7
Κάνουμε ακόμα μία στρώση από σαβαγιάρ και την καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
8
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει.
9
Το σερβίρουμε με κοσκινισμένο κακάο.