Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τιραμισού χωρίς αυγά

mitsa

Υλικά

  • 300 ml κρέμα γάλακτος

  • 200 γρ μασκαρπόνε

  • 20 σαβαγιάρ

  • 100 γρ άχνη ζάχαρη

  • 150 ml νερό

  • 2 κουταλιές καφέ ή κακάο

  • 50 ml κονιάκ

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
2
Ενσωματώνουμε το μασκαρπόνε (ή τυρί κρέμα), την άχνη και τις βανίλιες.
3
Διαλύουμε τον καφέ ή το κακάο σε 150 ml νερό ζεστό νερό.
4
Προαιρετικά αρωματίζουμε με το κονιάκ.
5
Σε φόρμα 30×11 εκατοστά, με αντικολλητικό χαρτί κάνουμε μία στρώση από σαβαγιάρ που έχουμε βουτήξει στον καφέ.
6
Από πάνω απλώνουμε την μισή κρέμα.
7
Κάνουμε ακόμα μία στρώση από σαβαγιάρ που έχουμε βουτήξει στον καφέ.
8
Απλώνουμε λίγη από την κρέμα και βάζουμε την υπόλοιπη σε ροζέτες.
9
Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο.