Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Τιραμισού με άρωμα Ελλάδας, η συνταγή που θα σας ξετρελάνει
mitsa
Υλικά
300 ml νερό
3 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές ελληνικό καφέ
50 ml κονιάκ
10 γρ ζελατίνη
400 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ στραγγιστό γιαούρτι
200 γρ τυρί κρέμα
1 ζαχαρούχο γάλα
Φρυγανιές
Κακάο
Οδηγίες
1
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, τον καφέ και τα βράζουμε.
2
Όταν είναι έτοιμος τον αρωματίζουμε με το κονιάκ.
3
Διαλύουμε την ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά.
4
Προσθέτουμε λίγο καυτό νερό και ανακατεύουμε.
5
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
6
Ρίχνουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα και δουλεύουμε.
7
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά την χλιαρή ζελατίνη.
8
Βουτάμε τις φρυγανιές στον κρύο καφέ και τις στρώνουμε σε ταψί ή φόρμα 35 x 23 εκατοστών.
9
Απλώνουμε την μισή κρέμα και κάνουμε ακόμα μία στρώση από φρυγανιές που έχουμε βουτήξει στον καφέ.
10
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
11
Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο