Οδηγίες
0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν- Βράζουμε για 5 λεπτά την ζάχαρη με το νερό, την κανέλα και το γαρίφαλο.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το μέλι.
- Διαλύουμε την ζάχαρη στο ελαιόλαδο.
- Στον χυμό πορτοκαλιού βάζουμε την σόδα και ανακατεύουμε να αφρίσει.
- Τα ρίχνουμε στο λάδι και ανακατεύουμε.
- Αρωματίζουμε με την κανέλα, το γαρίφαλο, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Βάζουμε το σιμιγδάλι, το μπέικιν, το μισό αλεύρι και δουλεύουμε.
- Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
- Πλάθουμε μελομακάρονα και δίνουμε σχήμα με ένα μαχαίρι όπως σας δείχνουμε.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
- Αν θέλουμε τα μελομακάρονά μας να είναι μαλακά, όσο είναι καυτά τα σιροπιάζουμε σε κρύο σιρόπι.
- Αν τα θέλουμε ελαφρώς τραγανά σιροπιάζουμε τα χλιαρά μελομακάρονα σε κρύο σιρόπι.
- Αν θέλουμε να είναι τραγανά τα σιροπιάζουμε όταν κρυώσουν με κρύο σιρόπι.
- Τα σερβίρουμε μετά από 6 ώρες με καρύδια.
Πρόσφατα σχόλια