Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Σε νερό που βράζει βάζουμε λίγο αλάτι, λίγο ελαιόλαδο, τις βίδες, σκεπάζουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.
  2. Αφήνουμε τις βίδες στο νερό μέχρι να μαλακώσουν και σουρώνουμε.
  3. Αφαιρούμε την μεμβράνη από τα λουκάνικα.
  4. Αν είναι αρκετά σφηχτά τα αλέθουμε στο μούλτι να γίνουν κιμάς.
  5. Σοτάρουμε τον κιμά σε καυτό ελαιόλαδο.
  6. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύουμε μέχρι που να δέσει.
  7. Σε λαδωμένο ταψί 34 × 26 εκατοστά κάνουμε μία στρώση με τα μισά μακαρόνια και από πάνω απλώνουμε τον κιμά.
  8. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια.
  9. Στο γάλα διαλύουμε το αλεύρι, τα σουρώνουμε σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
  10. Όταν δέσει την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, 50 γρ κίτρινο τυρί και τα αυγά.
  11. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τις βίδες και πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί.
  12. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.