Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τούρτα σεράνο σε πιο απλή εκτέλεση χωρίς Ιταλική μαρέγκα

mitsa

Υλικά

  • Παντεσπάνι

  • 9 μεγάλα αυγά

  • 135 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 70 γρ κακάο

  • 300 γρ ζάχαρη

  • 90 γρ ανάλατο βούτυρο

  • Λίγο αλάτι

  • 1 βανίλια

  • Κρέμα

  • 400 ml γάλα

  • 500 ml κρέμα γάλακτος

  • 2 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη

  • 500 γρ κουβερτούρα

  • Σιρόπι

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 200 ml νερό

  • 4 κουταλιές στιγμιαίο καφέ

  • 2 κουταλιές κακάο

  • 1 σφηνάκι κονιάκ

Οδηγίες

1
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και λίγο αλάτι. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι που να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι, την βανίλια και ανακατεύουμε καλά να γίνει ζύμη.
2
Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε σταδιακά το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ. Χωρίζουμε το μείγμα σε 3 φόρμες των 26 cm που έχουμε καλύψει τον πάτο τους με αντικολλητικό χαρτί.
3
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς και ελέγχουμε αν είναι έτοιμα τρυπώντας με μία οδοντογλυφίδα ή ξυλάκι για σουβλάκι και όταν τα βγάλουμε πρέπει να είναι καθαρά.
4
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί. Ετοιμάζουμε την σαντιγί σε σκόνη μαζί με το γάλα. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και τα ανακατεύουμε απαλά.
5
Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και αναμειγνύουμε με μία σπάτουλα. Αν θέλουμε το μείγμα να σφίξει περισσότερο το δουλεύουμε με το μίξερ.
6
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά να βράσουν, εκτός από το κονιάκ που το προσθέτουμε όταν το μείγμα έχει κρυώσει.
7
Σιροπιάζουμε καλά το παντεσπάνι και απλώνουμε ομοιόμορφα κρέμα. Το καλύπτουμε με άλλο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ακόμα 2 φορές.
8
Καλύπτουμε περιμετρικά την τούρτα με κρέμα και με χοντρή οδοντωτή μύτη διακοσμούμε την τούρτα μας.