Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Τραγανά φακελάκια με κρέμα
mitsa
Υλικά
500 γρ φύλλα κρούστας
100 γρ βούτυρο
600 ml γάλα
150 γρ ζάχαρη
4 κουταλιές νισεστέ
1 κρόκο
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, το νισεστέ, τον κρόκο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που να γίνουν κρέμα.
2
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
3
Παίρνουμε 2 φύλλα μαζί και τους δίνουμε τετράγωνο σχήμα.
4
Βουτυρώνουμε και διπλώνουμε στην μέση.
5
Βουτυρώνουμε και διπλώνουμε ώστε να πάρει τετράγωνο σχήμα.
6
Βουτυρώνουμε ελαφρώς και στο κέντρο τοποθετούμε κρύα κρέμα.
7
Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
8
Βουτυρώνουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
9
Τα σερβίρουμε ζεστά με άχνη και κανέλα.