Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τραγανά φακελάκια με κρέμα

mitsa

Υλικά

  • 500 γρ φύλλα κρούστας

  • 100 γρ βούτυρο

  • 600 ml γάλα

  • 150 γρ ζάχαρη

  • 4 κουταλιές νισεστέ

  • 1 κρόκο

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, το νισεστέ, τον κρόκο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που να γίνουν κρέμα.
2
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
3
Παίρνουμε 2 φύλλα μαζί και τους δίνουμε τετράγωνο σχήμα.
4
Βουτυρώνουμε και διπλώνουμε στην μέση.
5
Βουτυρώνουμε και διπλώνουμε ώστε να πάρει τετράγωνο σχήμα.
6
Βουτυρώνουμε ελαφρώς και στο κέντρο τοποθετούμε κρύα κρέμα.
7
Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
8
Βουτυρώνουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
9
Τα σερβίρουμε ζεστά με άχνη και κανέλα.