Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τραγανή τυρόπιτα σε 10 λεπτά

mitsa

Υλικά

  • 500 γρ φύλλα κρούστας

  • 200 ml νερό

  • 50 ml σπορέλαιο

  • 1 κουταλάκι μπέικιν

  • 200 γρ τυρί κρέμα

  • 200 γρ Φέτα

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το νερό με το σπορέλαιο και το μπέικιν.
2
Βάζουμε το τυρί κρέμα στην σπασμένη Φέτα και ανακατεύουμε.
3
Λαδώνουμε καλά το ταψί και βάζουμε δύο φύλλα στις δύο άκρες (σύνολο 4).
4
Αλείφουμε με το μείγμα και βάζουμε κουταλιές από τα τυριά.
5
Σκεπάζουμε με δύο φύλλα αλείφουμε με το μείγμα και βάζουμε κουταλιές από τα τυριά.
6
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι που να περισσέψουν 4 φύλλα.
7
Όταν τελειώσουμε με τις στρώσεις αλείφουμε τις άκρες και τις γυρίζουμε προς τα μέσα.
8
Τις αλείφουμε με το μείγμα και σκεπάζουμε με 2 από τα 4 φύλλα.
9
Τα αλείφουμε και βάζουμε τα δύο τελευταία φύλλα τσαλακωτά.
10
Αλείφουμε με μείγμα και προαιρετικά πασπαλίζουμε σουσάμι.
11
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.