Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό και το χλιαρό γάλα.
  2. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
  5. Την βάζουμε σε αλευρωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
  6. Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 2 μέρη σε αλευρωμένη επιφάνεια.
  7. Τα ανοίγουμε σε φύλλα και τα τυλίγουμε σε ρολά.
  8. Τα περνάμε από αραιωμένο πετιμέζι (αν δεν έχουμε βάζουμε ζαχαρόνερο) και σουσάμι.
  9. Τα στριφογυρίζουμε, τα πλέκουμε σε πλεξούδα και δίνουμε κυκλικό σχήμα.
  10. Το τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.