Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τρίγωνα Πανοράματος

mitsa

Υλικά

  • ½ κιλό φύλλο κρούστας

  • 200ml κρέμα γάλακτος

  • Κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα

  • 6 κουταλιές ζάχαρη

  • 3 κουταλιές κάστερ πάουντερ

  • 3 κουταλιές αλεύρι

  • 2 βανίλιες

  • Σιρόπι

  • 2 ποτήρια ζάχαρη

  • 1½ ποτήρια νερό

  • Χυμό από ½ λεμόνι

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες. Παίρνουμε δύο δύο τις λωρίδες, τις βουτυρώνουμε καλά και τις διπλώνουμε σε τριγωνικό σχήμα (η διαδικασία υπάρχει αναλυτικά στο video).
2
Βουτυρώνουμε την επάνω πλευρά του τρίγωνου και με ένα μαχαίρι κόβουμε στην μέση την μεγαλύτερη πλευρά.
3
Βουτυρώνουμε το εσωτερικό και το γεμίζουμε με μπάλες από αντικολλητικό χαρτί.
4
Βάζουμε τα τρίγωνα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 5 λεπτά και μετά στους 200 μέχρι που να ροδίσουν.
5
Σιρόπι
6
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το νερό και τα αφήνουμε να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά.
7
Όταν αρχίζουν να βράζουν προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τις βανίλιες και το αφήνουμε στο μάτι για 5 λεπτά.
8
Κρέμα
9
Βάζουμε το μισό γάλα να βράσει μαζί με την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.
10
Στο άλλο μισό κρύο γάλα διαλύουμε το αλεύρι, το κάστερ πάουντερ και τις βανίλιες.
11
Όταν αρχίσει να βράζει ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε μέχρι που να αρχίσει να πήζει.
12
Την κατεβάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
13
Όταν τα τρίγωνα κρυώσουν αφαιρούμε τις μπάλες από αντικολλητικό χαρτί και τα σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι.
14
Τα γυρνάμε πλευρές για να πάει το σιρόπι παντού.
15
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και την ενώνουμε με την κρύα κρέμα.
16
Όταν τα τρίγωνα κρυώσουν με ένα κορνέ τα γεμίζουμε με κρέμα.