Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τρουφάκια σοκολάτας

mitsa

Υλικά

  • 250 γρ κουβερτούρα

  • 125 ml κρέμα γάλακτος

  • 25 γρ βούτυρο

  • 2 κουταλιές κονιάκ

Οδηγίες

1
Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί μαζί με το βούτυρο.
2
Όταν αρχίσει να βράζει την ρίχνουμε στην κουβερτούρα και την αφήνουμε για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι που η σοκολάτα να λιώσει.
3
Προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε να κρυώσει για 12 ώρες.
4
Βουτάμε στο κακάο ένα κουτάλι ή το σκούπ του παγωτού και “κόβουμε” ποσότητες ίσες με ένα σοκολατάκι.
5
Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε γάντια ή πασπαλίζουμε με κακάο τα χέρια μας και πλάθουμε μπαλάκια.
6
Τα περνάμε από κακάο, ινδοκάρυδο, μπισκότο ή θρυμματισμένο χωνάκι παγωτού. Τα διατηρούμε στο ψυγείο.