Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τσουρέκι φόρμας με ίνες

mitsa

Υλικά

  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά

  • 300 ml γάλα

  • 3 αυγά

  • 75 ml λάδι

  • 5-6 κόκκους μαστίχα

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 1 κουταλάκι μαχλέπι

  • ½ κουταλάκι κακουλέ

  • 2 βανίλιες

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 800 γρ αλεύρι για τσουρέκια

  • Λίγο αλάτι

  • 75 γρ μαργαρίνη

  • Κρόκο αυγού

  • Αμύγδαλα φιλέ

Οδηγίες

1
Διαλύουμε 1 κουταλιά ζάχαρη και την μαγιά στο χλιαρό γάλα.
2
Βάζουμε τα αυγά, το λάδι και ανακατεύουμε.
3
Θρυμματίζουμε την μαστίχα μαζί με μία κουταλιά ζάχαρη στο γουδί.
4
Προσθέτουμε στο μείγμα την ζάχαρη, το μαχλέπι, το κακαουλέ, την μαστίχα, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
5
Αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού.
6
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
7
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει μαλακή ζύμη.
8
Ενσωματώνουμε την μαργαρίνη που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
9
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 2 ώρες να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος.
10
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε όπως σας δείχνουμε και δίνουμε σχήμα.
11
Τοποθετούμε το τσουρέκι μας σε βουτυρωμένη φόρμα 26 εκατοστών με ένα τσέρκι ή πυρίμαχο μπολάκι στην μέση.
12
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
13
Το αλείφουμε με προσοχή με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.
14
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα.