Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τσουρέκι με πραλίνα

mitsa

Υλικά

  • 4 ½ ποτήρια αλεύρι για τσουρέκια

  • 1 ασπράδι αυγού

  • 1 κουταλάκι ζάχαρη

  • 1 ποτήρι γάλα

  • ½ ποτήρι γιαούρτι

  • 30 γραμ μαγιά

  • ½ ποτήρι σπορέλαιο

  • 1 κουταλιά βούτυρο

  • ½ κουταλάκι μαχλέπι

  • ½ κουταλάκι μαστίχα

  • Λίγο αλάτι

  • 1 βανίλια

  • Πραλίνα φουντουκιού

Οδηγίες

1
Λιώνουμε την μαγιά μαζί με την ζάχαρη σε λίγο χλιαρό γάλα.
2
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το αλεύρι που το ρίχνουμε σιγά σιγά στο τέλος ανακατεύοντας με το χέρι.
3
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την κόβουμε σε 3 ίσα μέρη. Αλευρώνουμε την επιφάνεια που θα δουλέψουμε και ανοίγουμε το ένα κομμάτι σε φύλλο.
4
Το βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί που έχουμε αλευρώσει και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του πραλίνα.
5
Καλύπτουμε το πρώτο φύλλο με το δεύτερο και απλώνουμε πραλίνα.
6
Καλύπτουμε με το τρίτο φύλλο και βάζουμε στην μέση ένα φλυτζάνι του τσαγιού.
7
Κόβουμε το γλυκό στα 4 και κάθε τέταρτο σε άλλα 4 κομμάτια (σύνολο 16 ακτίνες).
8
Στρίβουμε τις ακτίνες κατά ζεύγος με αντίθετη φορά την μία από την άλλη.
9
Τις ενώνουμε ανά δύο και τις αλείφουμε με ασπράδι αυγού.
10
Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.