Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τυρόπιτα φόρμας με ζύμη γιαουρτιού #2

mitsa

Υλικά

  • 550-600 γρ αλεύρι

  • 200 γρ Φέτα

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 50 ml σπορέλαιο

  • 200 ml γιαούρτι

  • 100 ml γάλα

  • 2 αυγά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • Λίγο αλάτι

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε το σπορέλαιο, τέσσερις κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε.
4
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
5
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
6
Την τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, την σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
7
Προαιρετικά αναμειγνύουμε την Φέτα με λίγη πάπρικα.
8
Πλάθουμε την ζύμη ελαφρώς και την ανοίγουμε σε φύλλο.
9
Απλώνουμε την Φέτα και κόβουμε σε λωρίδες με πάχος περίπου 2 δάχτυλα.
10
Τα στριφογυρίζουμε και τα τοποθετούμε κυκλικά σε φόρμα 26 εκατοστών.
11
Αλείφουμε κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε σουσάμι.
12
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.