Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Τυροπιτάκια χωρίς πλάστη με σχήμα κώνου
mitsa
Υλικά
120 γρ γιαούρτι
50 ml λάδι
60 ml νερό
1 κουταλιά ζάχαρη
1 ασπράδι αυγού
10 γρ μπείκιν
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
350 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
25 γρ βούτυρο
Φέτα
Κρόκο αυγού
Σουσάμι
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε το στραγγιστό γιαούρτι με το λάδι και το νερό.
2
Βάζουμε την ζάχαρη, το ασπράδι και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε το μπέικιν, τον χυμό λεμονιού, αφήνουμε να αφρίσουν και δουλεύουμε.
4
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε.
5
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι να γίνουν ζύμη.
6
Βάζουμε το μαλακό βούτυρο και δουλεύουμε.
7
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
8
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς, την κάνουμε μπαστούνι σε αλευρωμένη επιφάνεια και την χωρίζουμε σε 10 μπαλάκια.
9
Τα πατάμε με τα χέρια μας να γίνουν φύλλα και κόβουμε μία ακτίνα.
10
Βάζουμε φέτα στην μία πλευρά και τυλίγουμε σε κόνο, όπως σας δείχνουμε.
11
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια μας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
12
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.