Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τυροπιτάκια για όλες τις ώρες

mitsa

Υλικά

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 400 ml γάλα

  • 1 ασπράδι αυγού

  • 200 ml λάδι

  • 800 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • Λίγο αλάτι

  • Φέτα

  • 1 ασπράδι αυγού

  • Αλλαντικά

  • Κρόκο αυγού

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το ασπράδι αυγού, το λάδι και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
5
Την δουλεύουμε μέχρι που να ξεκολλάει από τα χέρια.
6
Την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
7
Στην φέτα βάζουμε ένα ασπράδι αυγού και πατάμε με ένα πιρούνι να γίνουν σαν κρέμα.
8
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο.
9
Κόβουμε σε τετράγωνα και κόβουμε χιαστεί όπως σας δείχνουμε στο βίντεο.
10
Βάζουμε φέτα στην μέση και μία φέτα από αλλαντικά της επιλογής μας (εμείς χρησιμοποιήσαμε σαλάμι αέρος).
11
Δίνουμε σχήμα από λουλούδι όπως σας δείχνουμε.
12
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
13
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.