Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site toftiaxa.gr  και εδώ facebook.com/groups μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα facebook για πολλές δημιουργίες!! 🙂

Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Αναμειγνύουμε την μαγιά με την ζάχαρη, περίπου 150 ml νερό, 2 κουταλιές αλεύρι και αφήνουμε για 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το υπόλοιπο αλεύρι, αλάτι και ανακατεύουμε.
  3. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό μέχρι που να γίνει ελαστική ζύμη.
  4. Την πλάθουμε πολλή καλά σε αλευρωμένη επιφάνεια, την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
  5. Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς σε αλευρωμένη επιφάνεια και την χωρίζουμε σε 12 μέρη.
  6. Τα κάνουμε μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
  7. Τοποθετούμε Φέτα στην μία άκρη και διπλώνουμε περίπου μέχρι την μέση.
  8. Κόβουμε σε λωρίδες την ζύμη που προεξέχει, τις γυρίζουμε δύο φορές και τις τυλίγουμε.
  9. Δίνουμε στα πιτάκια μας κυκλικό σχήμα και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  10. Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.