Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΠίτες

Τυροπιτάκια με διαφορετικό σχήμα

1 Mins read

Τυροπιτάκια με διαφορετικό σχήμα

mitsa

Υλικά

  • 500 γρ αλεύρι

  • Περίπου 200 ml νερό

  • 50 ml σπορέλαιο

  • 1 κουταλάκι αλάτι

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 1 κουταλιά ξηρή μαγιά

  • Φέτα

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε την μαγιά με την ζάχαρη, περίπου 150 ml νερό, 2 κουταλιές αλεύρι και αφήνουμε για 5 λεπτά.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το υπόλοιπο αλεύρι, αλάτι και ανακατεύουμε.
3
Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό μέχρι που να γίνει ελαστική ζύμη.
4
Την πλάθουμε πολλή καλά σε αλευρωμένη επιφάνεια, την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
5
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς σε αλευρωμένη επιφάνεια και την χωρίζουμε σε 12 μέρη.
6
Τα κάνουμε μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
7
Τοποθετούμε Φέτα στην μία άκρη και διπλώνουμε περίπου μέχρι την μέση.
8
Κόβουμε σε λωρίδες την ζύμη που προεξέχει, τις γυρίζουμε δύο φορές και τις τυλίγουμε.
9
Δίνουμε στα πιτάκια μας κυκλικό σχήμα και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
10
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.