Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τυροπιτάκια με εύκολο σχήμα φύλλου

mitsa

Υλικά

  • Περίπου 1 κιλό αλεύρι

  • 500 ml γάλα

  • 200 ml λάδι

  • 2 κουταλιές ζάχαρη

  • Λίγο αλάτι

  • Φέτα

  • 1 ξηρή μαγιά

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 45 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε μπαλάκια.
7
Τα ανοίγουμε σε μακρόστενα φύλλα.
8
Τοποθετούμε σπασμένη Φέτα στην μέση και δίνουμε στενόμακρο σχήμα.
9
Τα διπλώνουμε σε τρίγωνα και κόβουμε 6 ακτίνες.
10
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
11
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.