Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τυρόψωμο νηστίσιμο- σπέσιαλ εκδοχή

mitsa

Υλικά

  • 750 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 400 ml νερό

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 50 ml λάδι

  • Λίγο αλάτι

  • 200 γρ νηστίσιμο τυρί

  • 1 ξηρή μαγιά

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
2
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την τοποθετούμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Θρυμματίζουμε το νηστίσιμο τυρί.
7
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε φύλλο.
8
Απλώνουμε το σπασμένο τυρί στην μία άκρη και τυλίγουμε σε ρολό μέχρι την μέση.
9
Κόβουμε το υπόλοιπο φύλλο και τυλίγουμε σε ρολό.
10
Τοποθετούμε το ρολό κυκλικά (σαν σαλιγκάρι) σε ταψί 36 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
11
Προαιρετικά αλείφουμε λίγο λάδι.
12
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.