Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Βασιλόπιτα με ξερά φρούτα

mitsa

Υλικά

  • 500 γρ αλεύρι

  • 1 φακελάκι μπέικιν

  • 280 ml ζεστό νερό

  • 250 γρ ζάχαρη

  • 250 γρ καστανή ζάχαρη

  • 250 ml σπορέλαιο

  • 200 γρ γιαούρτι

  • 80 ml γάλα

  • 2 βανίλιες

  • ½ κουταλάκι κανέλα

  • Ξερά φρούτα (τουλάχιστον 1½ φλιτζάνι)

  • Γλάσο

  • 2 φλιτζάνια άχνη

  • 2 κουταλιές βούτυρο

  • Λίγο γάλα

  • 1 βανίλια

Οδηγίες

1
Ενσωματώνουμε το γάλα στο γιαούρτι. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την λευκή και καστανή ζάχαρη, προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το σπορέλαιο και αρωματίζουμε με βανίλια και κανέλα.
2
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι μαζί με το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά. Όταν το μείγμα σφίξει ρίχνουμε το γιαούρτι και το υπόλοιπο αλεύρι. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη προσθέτουμε τα κομμένα ξερά φρούτα της επιλογής μας και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
3
Τα απλώνουμε σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα.
4
Ψήνουμε στους 180 για 15 λεπτά, κατεβάζουμε στους 150 και ψήνουμε για ακόμα 1 ώρα.
5
Ομογενοποιούμε την άχνη, με το βούτυρο με την βοήθεια από λίγο γάλα.
6
Το γλάσο μας πρέπει να έχει κρεμώδη υφή. Όταν η βασιλόπιτα κρυώσει περιχύνουμε με γλάσο.
7
Αν θέλουμε μπορούμε να δημιουργήσουμε ατομικές μερίδες με την χρήση την κατάλληλης φόρμας.