Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Βασιλόπιτα με ξερά φρούτα
mitsa
Υλικά
500 γρ αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν
280 ml ζεστό νερό
250 γρ ζάχαρη
250 γρ καστανή ζάχαρη
250 ml σπορέλαιο
200 γρ γιαούρτι
80 ml γάλα
2 βανίλιες
½ κουταλάκι κανέλα
Ξερά φρούτα (τουλάχιστον 1½ φλιτζάνι)
Γλάσο
2 φλιτζάνια άχνη
2 κουταλιές βούτυρο
Λίγο γάλα
1 βανίλια
Οδηγίες
1
Ενσωματώνουμε το γάλα στο γιαούρτι. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την λευκή και καστανή ζάχαρη, προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το σπορέλαιο και αρωματίζουμε με βανίλια και κανέλα.
2
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι μαζί με το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά. Όταν το μείγμα σφίξει ρίχνουμε το γιαούρτι και το υπόλοιπο αλεύρι. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη προσθέτουμε τα κομμένα ξερά φρούτα της επιλογής μας και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
3
Τα απλώνουμε σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα.
4
Ψήνουμε στους 180 για 15 λεπτά, κατεβάζουμε στους 150 και ψήνουμε για ακόμα 1 ώρα.
5
Ομογενοποιούμε την άχνη, με το βούτυρο με την βοήθεια από λίγο γάλα.
6
Το γλάσο μας πρέπει να έχει κρεμώδη υφή. Όταν η βασιλόπιτα κρυώσει περιχύνουμε με γλάσο.
7
Αν θέλουμε μπορούμε να δημιουργήσουμε ατομικές μερίδες με την χρήση την κατάλληλης φόρμας.