Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Βελούδινες κρέμες

mitsa

Υλικά

  • Λευκή κρέμα

  • 640 ml γάλα

  • 65 γρ. ζάχαρη

  • 30 γρ. κορν φλάουρ (νισεστέ)

  • 1 μεγάλο αυγό

  • Λίγο αλάτι

  • 2 βανίλιες

  • Σκούρα κρέμα

  • 640 ml γάλα

  • 150 γρ. ζάχαρη

  • 40 γρ. κακάο

  • 30 γρ. κορν φλάουρ (νισεστέ)

  • 1 μεγάλο αυγό

  • Λίγο αλάτι

Οδηγίες

1
Βάζουμε λίγο παραπάνω από το μισό γάλα να βράσει σε δυνατή φωτιά. Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, αλάτι και ανακατεύουμε.
2
Στο κρύο γάλα χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το μείγμα της ζάχαρης.
3
Ανακατεύουμε καλά και όταν το γάλα αρχίσει να βράζει το κατεβάζουμε από την φωτιά και ενώνουμε τα δύο μείγματα.
4
Ανακατεύουμε καλά για να μην μας ψηθεί το αυγό και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
5
Προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξει.
6
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για την σκούρα κρέμα, με την μόνη διαφορά να είναι η προσθήκη του κακάο μαζί με την ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά.
7
Για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα την σερβίρουμε σε ποτήρια.