Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Βελούδινες κρέμες
mitsa
Υλικά
Λευκή κρέμα
640 ml γάλα
65 γρ. ζάχαρη
30 γρ. κορν φλάουρ (νισεστέ)
1 μεγάλο αυγό
Λίγο αλάτι
2 βανίλιες
Σκούρα κρέμα
640 ml γάλα
150 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κακάο
30 γρ. κορν φλάουρ (νισεστέ)
1 μεγάλο αυγό
Λίγο αλάτι
Οδηγίες
1
Βάζουμε λίγο παραπάνω από το μισό γάλα να βράσει σε δυνατή φωτιά. Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, αλάτι και ανακατεύουμε.
2
Στο κρύο γάλα χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το μείγμα της ζάχαρης.
3
Ανακατεύουμε καλά και όταν το γάλα αρχίσει να βράζει το κατεβάζουμε από την φωτιά και ενώνουμε τα δύο μείγματα.
4
Ανακατεύουμε καλά για να μην μας ψηθεί το αυγό και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
5
Προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξει.
6
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για την σκούρα κρέμα, με την μόνη διαφορά να είναι η προσθήκη του κακάο μαζί με την ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά.
7
Για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα την σερβίρουμε σε ποτήρια.