Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΨυγείου

Μπισκοτογλυκό ψυγείου + ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ (μίξερ χειρός BOSCH)

1 Mins read

Μπισκοτογλυκό ψυγείου + ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ (μίξερ χειρός BOSCH)

mitsa

Υλικά

  • 1½ λίτρο γάλα

  • 300 γρ σιμιγδάλι ψιλό

  • 300 γρ ζάχαρη

  • 150 γρ Βιτάμ με βούτυρο

  • 150 γρ Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου

  • 3 κουταλιές κακάο

  • 3 βανίλιες

  • 3 κουταλιές στιγμιαίο καφέ

  • 350 γρ πτι μπερ

  • 250 ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

1
Βάζουμε το γάλα μαζί με την ζάχαρη να βράσουν.
2
Όταν πάρουν θερμοκρασία προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
3
Όσο η κρέμα είναι καυτή προσθέτουμε το Βιτάμ με βούτυρο, το Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
4
Χωρίζουμε την κρέμα σε 3 ίσα μέρη.
5
Στο ένα ενσωματώνουμε το κακάο, στο δεύτερο τον καφέ που έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό και στο τρίτο τις βανίλιες.
6
Σε φόρμα 34x26 cm με αντικολλητικό χαρτί, κάνουμε μία στρώση από μπισκότα.
7
Απλώνουμε την κρύα κρέμα με κακάο.
8
Κάνουμε ακόμα μία στρώση από μπισκότα και τοποθετούμε την κρύα κρέμα με γεύση καφέ.
9
Σκεπάζουμε με μπισκότα και βάζουμε την κρέμα με άρωμα βανίλιας.
10
Καλύπτουμε με μπισκότα και αφήνουμε για 6 ώρες στο ψυγείο για να σταθεροποιηθούν οι κρέμες.
11
Διακοσμούμε με σαντιγί και νιφάδες σοκολάτας.