Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Βουτυρένια ψωμάκια φόρμας

mitsa

Υλικά

  • 4 γρ ξηρή μαγιά

  • 25 γρ ζάχαρη

  • 210 ml γάλα

  • 300 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 3 γρ αλάτι

  • 30 γρ βούτυρο

  • 1 αυγό

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι.
4
Βάζουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και δουλεύουμε να γίνει κολλώδες ζύμη.
5
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Την χωρίζουμε σε 6 μέρη σε λαδωμένη επιφάνεια.
7
Με τα χέρια μας τα ανοίγουμε σε φύλλα και τα τυλίγουμε σε ρολά.
8
Τα κάνουμε μπάλες και χωρίζουμε την κάθε μπάλα σε 3 μπαλάκια.
9
Τα τοποθετούμε σε 6 βουτυρωμένες φόρμες ανά 3, σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
10
Χτυπάμε ένα αυγό και αλείφουμε τις ζύμες.
11
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.