Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Υπέροχα κεφτεδάκια με σάλτσα

mitsa

Υλικά

  • 3 φέτες ψωμί

  • 1 κρεμμύδι

  • ½ ματσάκι μαϊντανό

  • 500 γρ κιμά μοσχαρίσιο

  • 2 αυγά

  • 50 ml ελαιόλαδο

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • 2-3 κλωναράκια δυόσμο

  • Ρίγανη-Πάπρικα

  • 10 γρ μπέικιν

  • 1 κουταλιά ξύδι

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 2-3 κουταλιές αλεύρι

  • 100 ml σάλτσα ντομάτας

  • 200 ml νερό

Οδηγίες

1
Μουλιάζουμε το ψωμί σε αρκετό νερό.
2
Στο μπλέντερ αλέθουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
3
Στραγγίζουμε καλά το ψωμί και προσθέτουμε τον κιμά, τα αυγά, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε.
4
Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε δυόσμο, ρίγανη, πάπρικα και ανακατεύουμε.
5
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
6
Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το μπέικιν, το ξύδι και ανακατεύουμε.
7
Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
8
Όταν πάρουν χρώμα τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
9
Κρατάμε λίγο από το λάδι που τηγανίσαμε τα κεφτεδάκια και τσιγαρίζουμε ολόκληρο το σκόρδο.
10
Το αφαιρούμε και καβουρδίσουμε το αλεύρι.
11
Βάζουμε την σάλτσα ντομάτας, το νερό και βράζουμε μέχρι που να δέσει η σάλτσα.
12
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μαζί με την σάλτσα.