Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Υπέροχα πιτάκια για μικρούς και μεγάλους
mitsa
Υλικά
½ ξηρή μαγιά (4 γρ)
1 κουταλιά ζάχαρη
500 ml γάλα
250 ml λάδι
800 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
Γαλοπούλα
Κρόκο αυγού
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το λάδι (εμείς βάλαμε αραβοσιτέλαιο) και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
5
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
6
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε μπαλάκια.
7
Τα ανοίγουμε σε φύλλα με τα χέρια και βάζουμε μία φέτα γαλοπούλα στο καθένα.
8
Δίνουμε σχήμα όπως σας δείχνουμε στο βίντεο.
9
Λαδώνουμε φόρμες για μάφιν και τοποθετούμε τα πιτάκια.
10
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.