Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ζεστή και εξαιρετικά θρεπτική σούπα

mitsa

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι

  • 1 πράσο

  • Ελαιόλαδο

  • 2 μέτριες πατάτες

  • 1 μικρή κολοκύθα

  • 2 καρότα

  • Πιπερόκαμα (foodaholics.shop)

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • 1 λίτρο ζωμό

  • 1 κουταλιά γιαούρτι

Οδηγίες

1
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
2
Καθαρίζουμε και σε φέτες το πράσο.
3
Τα τσιγαρίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα.
4
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες, την κολοκύθα και τα καρότα.
5
Όταν το κρεμμύδι είαι έτοιμο προσθέτουμε τις πατάτες, την κολοκύθα, τα καρότα και ανακατεύουμε 2 λεπτά.
6
Ρίχνουμε πιπερόκαμα, αλάτι, πιπέρι, τον ζωμό της επιλογής μας, κλείνουμε με το καπάκι και βράζουμε για 30 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
7
Ελέγχουμε ότι έχουν μαλακώσει τα λαχανικά και πολτοποιούμε.
8
Ενσωματώνουμε το γιαούρτι και σερβίρουμε.
9
Προαιρετικά διακοσμούμε γιαούρτι, λίγο ωμό ελαιόλαδο και κολοκυθόσπορους.