Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΠίτες

Ζύμη γιαουρτιού με σχήμα χρυσάνθεμου

1 Mins read

Ζύμη γιαουρτιού με σχήμα χρυσάνθεμου

mitsa

Υλικά

  • Περίπου 700 γρ αλεύρι

  • 250 ml γάλα

  • 200 ml γιαούρτι

  • 100 ml σπορέλαιο

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά

  • 2 αυγά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • Λίγο αλάτι

  • Τριμμένη πάριζα

  • Τριμμένο κασέρι

  • Κέτσαπ

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε την μαγιά με την ζάχαρη, λίγο χλιαρό γάλα και δύο κουταλιές αλεύρι.
2
Αφήνουμε για 5 λεπτά, προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, το σπορέλαιο, αρκετό αλεύρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
4
Προσθέτουμε αλεύρι μέχρι που να γίνει μαλακή ζύμη.
5
Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
6
Την πλάθουμε ελαφρώς σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε φύλλο.
7
Με την βοήθεια ενός κουπ-πατ ή φλιτζανιού κόβουμε κύκλους.
8
Απλώνουμε λίγη κέτσαπ, πάριζα, κασέρι και δίνουμε σχήμα από πέταλο.
9
Τα τοποθετούμε σε φόρμα 26 cm με αντικολλητικό χαρτί.
10
Κόβουμε τέσσερα μικρότερα κυκλάκια.
11
Τα βάζουμε στην σειρά το ένα πάνω στο άλλο.
12
Βάζουμε εναλλάξ πάριζα και κασέρι.
13
Τυλίγουμε σε ρολό, κόβουμε στην μέση και δίνουμε σχήμα από άνθος.
14
Το τοποθετούμε στην μέση της πίτας και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
15
Προαιρετικά πασπαλίζουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.