Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αλμυρά εκλέρ
mitsa
Υλικά
Σου
110 γρ αλεύρι
150 γρ βούτυρο
4 αυγά
125 ml νερό
Λίγο αλάτι
Γέμιση
4-5 βρασμένα αυγά
1-2 κουταλιές μαγιονέζα ή γιαούρτι
Μαϊντανό
100 γρ κίτρινο τυρί
50 γρ κεφαλοτύρι
Οδηγίες
1
Σου: Βάζουμε το νερό μαζί με το βούτυρο και το αλάτι να βράσουν.
2
Όταν πάρουν θερμοκρασία προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Η ζύμη είναι έτοιμη όταν στον πάτο της κατσαρόλας δημιουργηθεί κρούστα.
4
Την αφήνουμε για 5 λεπτά κρυώσει και ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά με την βοήθεια του μίξερ.
5
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ με χοντρή οδοντωτή μύτη και σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί “κόβουμε” τα εκλέρ.
6
Με ένα βρεγμένο κουτάλι ισιώνουμε την ζύμη που μπορεί να προεξέχει και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
7
Κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και ψήνουμε για ακόμα 20-30 λεπτά.
8
Όταν πάρουν το χρώμα που θέλουμε κλείνουμε τον φούρνο και με μία κουτάλα κρατάμε την πόρτα του ανοιχτή, ώστε τα εκλέρ να κρυώσουν σιγά σιγά.
9
Γέμιση: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με λίγο πιπέρι μέχρι που να πάρουν την υφή αυγοσαλάτας.
10
Κόβουμε στην μέση τα κρύα εκλέρ και γεμίζουμε.