Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αφράτο κέικ χωρίς ζάχαρη και χωρίς βούτυρο
mitsa
Υλικά
4 αυγά
150 γρ στέβια 1:2
200 ml γάλα
200 ml λάδι
100 ml χυμό πορτοκαλιού
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπέικιν
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
30 γρ κακαό
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με τη στέβια να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι (εμείς βάλαμε αραβοσιτέλαιο), τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε το γιαούρτι.
4
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τις βανίλιες.
5
Δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
6
Όταν είναι έτοιμη τη χωρίζουμε σε δύο μέρη και το ένα το αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού.
7
Στο άλλο κοσκινίζουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
8
Σε φόρμα 39x12 εκατοστών που την έχουμε βουτυρώσει βάζουμε την λευκή ζύμη.
9
Από πάνω απλώνουμε την σκούρα και αναμειγνύουμε.
10
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
11
Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το εσωτερικό με μία οδοντογλυφίδα.
12
Όταν κρυώσει ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με πραλίνα φουντουκιού με στέβια που θα βρείτε στο foodaholics.shop.
13
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σπασμένα φουντούκια.