Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Μπισκότα σοκολάτας (Cookies)

mitsa
total time
11-13

Υλικά

  • 280 γρ. αλεύρι

  • 2 αυγά

  • 135 γρ. καστανή ζάχαρη

  • 100 γρ. ζάχαρη

  • 170 γρ. βούτυρο

  • 2 κουταλιές corn flour

  • 1 κουταλάκι μπέικιν

  • 2 βανίλιες

  • 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Οδηγίες

1
Λιώνουμε το βούτυρο και τα ανακατεύουμε με το σύρμα (αυγοδάρτη) μέχρι που να πάρει την υφή ρευστής κρέμας. Όταν είναι έτοιμο βάζουμε τις ζάχαρες και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε.
2
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τις βανίλιες. Ενσωματώνουμε το αλεύρι στο μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα (προσέχουμε να μην το ανακατέψουμε πάρα πολύ).
3
Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας (όχι όλες κρατάμε περίπου μία χούφτα) και ανακατεύουμε.
4
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
5
Όταν είναι έτοιμο παίρνουμε κουταλιές ή καλύτερα κάνουμε μπάλες με το σκουπ του παγωτού και τις βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε αρκετό χώρο ανάμεσα στις μπάλες γιατί θα απλώσουν κατά το ψήσιμο.
6
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 11-13 λεπτά. Τα cookies είναι έτοιμε όταν χρυσαφίσουν οι άκρες.
7
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από τον φούρνο και διακοσμούμε με τις σταγόνες που έχουμε κρατήσει. Τα βάζουμε για 1-2 λεπτά στον φούρνο για να λιώσει η σοκολάτα.