Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Δίχρωμο νηστίσιμο γλυκό
mitsa
Υλικά
Κρέμα πετιμέζι
250 ml πετιμέζι
750 ml νερό
3 κουταλιές αλεύρι
75 γρ μαργαρίνη
Κρέμα βανίλια
750 ml φυτικό γάλα
250 γρ ζάχαρη
1 κουταλιά αλεύρι
1 κουταλιά νισεστέ
100 γρ μαργαρίνη
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε το γάλα (καρύδας ή αμυγδάλου ή σόγιας) με την ζάχαρη, το αλεύρι και το νισεστέ.
2
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε να γίνουν κρέμα.
3
Διαλύουμε το πετιμέζι και το αλεύρι στο νερό.
4
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε να έχουν παχύρευστη υφή.
5
Κατεβάζουμε την λευκή κρέμα από την φωτιά, αρωματίζουμε με τις βανίλιες και ενσωματώνουμε την μαργαρίνη.
6
Κατεβάζουμε την κρέμα με το πετιμέζι από την φωτιά και ενσωματώνουμε την μαργαρίνη.
7
Σε βαθύ στρόγγυλο σκεύος βάζουμε εναλλάξ στο κέντρο κουταλιές από τις κρέμες.
8
Αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες πριν σερβίρουμε.