Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Δίχρωμο νηστίσιμο γλυκό

mitsa

Υλικά

  • Κρέμα πετιμέζι

  • 250 ml πετιμέζι

  • 750 ml νερό

  • 3 κουταλιές αλεύρι

  • 75 γρ μαργαρίνη

  • Κρέμα βανίλια

  • 750 ml φυτικό γάλα

  • 250 γρ ζάχαρη

  • 1 κουταλιά αλεύρι

  • 1 κουταλιά νισεστέ

  • 100 γρ μαργαρίνη

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το γάλα (καρύδας ή αμυγδάλου ή σόγιας) με την ζάχαρη, το αλεύρι και το νισεστέ.
2
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε να γίνουν κρέμα.
3
Διαλύουμε το πετιμέζι και το αλεύρι στο νερό.
4
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε να έχουν παχύρευστη υφή.
5
Κατεβάζουμε την λευκή κρέμα από την φωτιά, αρωματίζουμε με τις βανίλιες και ενσωματώνουμε την μαργαρίνη.
6
Κατεβάζουμε την κρέμα με το πετιμέζι από την φωτιά και ενσωματώνουμε την μαργαρίνη.
7
Σε βαθύ στρόγγυλο σκεύος βάζουμε εναλλάξ στο κέντρο κουταλιές από τις κρέμες.
8
Αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες πριν σερβίρουμε.