Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Δροσερό γλυκό με τσουρέκι (Αντουανέτα)
mitsa
Υλικά
Τσουρέκι
1 λίτρο γάλα
40 γρ νισεστέ
3 κρόκους
100 γρ ζάχαρη
100 γρ βούτυρο
3 βανίλιες
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε το γάλα με τους κρόκους και το νισεστέ.
2
Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι και ενσωματώνουμε την ζάχαρη.
3
Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε να γίνει κρέμα.
4
Όταν είναι έτοιμη κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
5
Στρώνουμε φέτες από τσουρέκι σε σκεύος 38x32 εκατοστών.
6
Προαιρετικά βάζουμε σιρόπι βύσσινο ή φράουλα.
7
Απλώνουμε στην χλιαρή κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
8
Προαιρετικά σερβίρουμε με αμύγδαλα φιλέ και ρόδι.