Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Δροσερό γλυκό με τσουρέκι (Αντουανέτα)

mitsa

Υλικά

  • Τσουρέκι

  • 1 λίτρο γάλα

  • 40 γρ νισεστέ

  • 3 κρόκους

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 100 γρ βούτυρο

  • 3 βανίλιες

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το γάλα με τους κρόκους και το νισεστέ.
2
Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι και ενσωματώνουμε την ζάχαρη.
3
Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε να γίνει κρέμα.
4
Όταν είναι έτοιμη κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
5
Στρώνουμε φέτες από τσουρέκι σε σκεύος 38x32 εκατοστών.
6
Προαιρετικά βάζουμε σιρόπι βύσσινο ή φράουλα.
7
Απλώνουμε στην χλιαρή κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
8
Προαιρετικά σερβίρουμε με αμύγδαλα φιλέ και ρόδι.