Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚρέμες

Εύκολο και νόστιμο καζάν ντιπί

1 Mins read

Εύκολο και νόστιμο καζάν ντιπί

mitsa

Υλικά

  • 1½ λίτρο γάλα

  • 200 γρ ριζάλευρο

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • Βούτυρο

  • Άχνη ζάχαρη

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το γάλα με την ζάχαρη και το ρυζάλευρο.
2
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε να γίνουν κρέμα.
3
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
4
Βουτυρώνουμε καλά πυρίμαχο σκεύος 32x20 εκατοστά και καλύπτουμε τον πάτο του με αρκετή άχνη ζάχαρη.
5
Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα και το τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας.
6
Φροντίζουμε να πάρει σκούρο χρώμα σε όλη την επιφάνεια και όταν κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο.
7
Σερβίρουμε μετά από 12 ώρες.