Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γλυκό ψυγείου καραμέλα
mitsa
Υλικά
1 λίτρο γάλα
2 κουτιά καραμελωμένο ζαχαρούχο
60 γρ νισεστέ
120 γρ αλεύρι
1 πακέτο πτι μπερ κακάο
100 γρ βούτυρο
250 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
1
Βάζουμε το μισό γάλα να βράσει.
2
Στο υπόλοιπο διαλύουμε το νισεστέ και το αλεύρι.
3
Όταν πάρει θερμοκρασία τα ενώνουμε αφού έχουμε σουρώσει.
4
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που να γίνει κρέμα.
5
Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
6
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο.
7
Τα στρώνουμε σε φόρμα 28x20 εκατοστά με αντικολλητικό χαρτί.
8
Στην χλιαρή κρέμα βάζουμε τα καραμελωμένα ζαχαρούχα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
9
Την βάζουμε πάνω από την βάση με τα μπισκότα και στρώνουμε.
10
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την απλώνουμε πάνω από την κρύα κρέμα.
11
Αφήνουμε τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.