Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γλυκό ψυγείου καραμέλα

mitsa

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα

  • 2 κουτιά καραμελωμένο ζαχαρούχο

  • 60 γρ νισεστέ

  • 120 γρ αλεύρι

  • 1 πακέτο πτι μπερ κακάο

  • 100 γρ βούτυρο

  • 250 ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

1
Βάζουμε το μισό γάλα να βράσει.
2
Στο υπόλοιπο διαλύουμε το νισεστέ και το αλεύρι.
3
Όταν πάρει θερμοκρασία τα ενώνουμε αφού έχουμε σουρώσει.
4
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που να γίνει κρέμα.
5
Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
6
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο.
7
Τα στρώνουμε σε φόρμα 28x20 εκατοστά με αντικολλητικό χαρτί.
8
Στην χλιαρή κρέμα βάζουμε τα καραμελωμένα ζαχαρούχα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
9
Την βάζουμε πάνω από την βάση με τα μπισκότα και στρώνουμε.
10
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την απλώνουμε πάνω από την κρύα κρέμα.
11
Αφήνουμε τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.