Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Κωκ ταψιού σε πάστες

mitsa

Υλικά

  • Παντεσπάνι

  • 70 γρ φαρίνα

  • 5 αυγά

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 10 γρ μπέικιν

  • 1 κουταλιά νερό

  • 2 βανίλιες

  • Κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 2 κρόκους

  • 4 κουταλιές νισεστέ

  • 3 κουταλιές φαρίνα

  • 2 βανίλιες

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 125 γρ σοκολάτα

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με μία κουταλιά ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα.
2
Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη να αφρατέψουν.
3
Προσθέτουμε την φαρίνα, τις βανίλιες, το μπείκιν, το νερό και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
4
Με απαλές κινήσεις ενώνουμε τα δύο μείγματα.
5
Την χωρίζουμε σε τρία ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
6
Για την κρέμα ενώνουμε όλα τα υλικά εκτός από τις βανίλιες.
7
Τα σουρώνουμε σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που να γίνουν κρέμα.
8
Την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
9
Χρησιμοποιούμε τον ένα παντεσπάνι ως βάση.
10
Για μεγαλύτερη ευκολία τα βάζουμε σε αποσπώμενη φόρμα.
11
Απλώνουμε την μισή κρύα κρέμα.
12
Καλύπτουμε με παντεσπάνι και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
13
Σκεπάζουμε με το τελευταίο παντεσπάνι και περιχύνουμε την σοκολάτα που έχουμε λιώσει μαζί με την κρέμα γάλακτος.
14
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν σερβίρουμε.