Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Οικονομική, αφράτη και ζουμερή σοκολατόπιτα

mitsa

Υλικά

  • Σοκολατόπιτα

  • 250 γρ αλεύρι γ.ο.χ

  • 4 αυγά

  • 300 γρ ζάχαρη

  • 150 ml λάδι

  • 150 ml γάλα

  • 3 κουταλιές κακάο

  • 1 μπέικιν

  • 2 βανίλιες

  • Σιρόπι

  • 3 κουταλιές κακάο

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 250 ml γάλα

  • 100 ml λάδι

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Ενσωματώνουμε το γάλα και το λάδι.
3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τις βανίλιες.
4
Δουλεύουμε καλά να γίνουν ζύμη.
5
Την απλώνουμε σε ταψί 40×27 εκατοστά και ψήνουμε στους 170 βαθμούς.
6
Όταν κάνει κρούστα ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό της.
7
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη και το κακάο.
8
Τα διαλύουμε στο γάλα και το λάδι.
9
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν σιρόπι.
10
Κόβουμε την κρύα σοκολατόπιτα σε κομμάτια και σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι.
11
Σερβίρουμε μετά από 3 ώρες.