Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πως να κάνετε το διάσημο βιεννέζικο κέικ σοκολάτας (Sacher torte)

mitsa

Υλικά

  • Βάση

  • 6 αυγά

  • Λίγο αλάτι

  • 60 γρ ζάχαρη

  • 130 γρ βούτυρο

  • 60 γρ άχνη ζάχαρη

  • 120 γρ κουβερτούρα

  • 100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 25 γρ κακαό

  • Μαρμελάδα βερίκοκο

  • Γλάσο

  • 150 γρ ζάχαρη

  • 150 ml νερό

  • 250 γρ κουβερτούρα

Οδηγίες

1
Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
2
Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα.
3
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά την ζάχαρη.
4
Δουλεύουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την άχνη να γίνουν κρέμα.
5
Ρίχνουμε ένα ένα τους κρόκους και χτυπάμε.
6
Ενσωματώνουμε την λιωμένη σοκολάτα.
7
Βάζουμε λίγη από την μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
8
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακαό και συνεχέιζουμε το ανακάτεμα.
9
Ενσωματώνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα 22 εκαοστών με αντικολλητικό χαρτί στον πάτο και περιμετρικά.
10
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να σταθεροποιηθεί.
11
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
12
Όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε και το χωρίζουμε σε 2 μέρη.
13
Βάζουμε το ένα ως βάση και απλώνουμε μαρμελάδα βερίκοκο.
14
Τοποθετούμε το άλλο κομμάτι και καλύπτουμε όλο το κέικ με μαρμελάδα.
15
Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό και την ζάχαρη.
16
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την σοκολάτα και ανκατεύουμε να λιώσει.
17
Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο.
18
Αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.