Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πρωτότυπα και εύκολα τσουρεκάκια με σοκολάτα
mitsa
Υλικά
200 ml γάλα
50 γρ βούτυρο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
50 γρ ζάχαρη
400 γρ αλεύρι
1 κρόκο αυγού
Γέμιση
25 γρ βούτυρο
25 γρ ζάχαρη
100 γρ σοκολάτα
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι και τα κάνουμε ζύμη.
3
Προαιρετικά αρωματίζουμε με μαχλέπι και κακουλέ.
4
Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
5
Όταν είναι έτοιμο το πλάθουμε ελαφρώς.
6
Αναμειγνύουμε το βούτυρο, που είναι σε θερμοκρασία δωματίου, με την ζάχαρη.
7
Ανοίγουμε την ζύμη σε ορθογώνιο φύλλο και στην μισή επιφάνεια απλώνουμε το βούτυρο.
8
Πασπαλίζουμε με τα κομμάτια σοκολάτας και καλύπτουμε με το υπόλοιπο φύλλο.
9
Κόβουμε σε 8 λωρίδες και τις χωρίζουμε στην μέση χωρίς να κόβουμε την μία άκρη.
10
Τυλίγουμε τα κομμάτια και τους δίνουμε σχήμα.
11
Τοποθετούμε τα τσουρέκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού.
12
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι που να πάρουν χρώμα.