Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αφράτο κέικ μπανάνα με καστανή ζάχαρη
mitsa
Υλικά
170 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
75 γρ πούδρα αμυγδάλου
150 γρ μπανάνες
150 γρ καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά ζάχαρη
2 αυγά
125 ml κρέμα γάλακτος
65 ml σπορέλαιο
2 βανίλιες
½ κουταλάκι κανέλα
Οδηγίες
1
Πολτοποιούμε τις μπανάνες μαζί με 3 κουταλιές καστανή ζάχαρη.
2
Προσθέτουμε τους κρόκους, τις βανίλιες, την κανέλα και ανακατεύουμε.
3
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μαζί με την μία κουταλιά ζάχαρη.
4
Στο μείγμα με τις μπανάνες βάζουμε το σπορέλαιο, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
5
Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, την πούδρα αμυγδάλου, το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
6
Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε την μαρέγκα.
7
Αν έχουμε φόρμα σιλικόνης απλώνουμε το μείγμα απευθείας.
8
Σε μεταλλική φόρμα απλώνουμε αφού πρώτα βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε.
9
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς και ελέγχουμε με ένα ξυλάκι από σουβλάκι.
Προαιρετικά σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα (που έχουμε λιώσει μαζί με βούτυρο ή κρέμα γάλακτος) ή σος καραμέλα (μπορούμε και με καραμελωμένο ζαχαρούχο).